Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Érdekesen zajlik a Plébániai Tanácsosok Testületének szavazása Csanádpalotán. Felháborodott hívek azt közölték oldalunkkal, hogy rendkívül visszásan zajlik a folyamat, szerintük szabálytalan az egész voksolás. A plébános egy püspöki körlevélre hivatkozott a híveknek, csak ők ezt nem találják sehol.

A testületek mandátuma 2019. szeptember 30-al lejárt, így újjá alakul a Plébániai Tanácsosok Testülete. A csanádpalotai hívek elmondták, hogy érdekesen zajlik a szavazás náluk: megkapták a neveket tartalmazó szavazólapokat, de nem volt rajta se sorszám, se pecsét. A listán egy családból több személy is rajta van, vagy olyanok, akik külföldön dolgoznak. Alig van a templomot támogató családokból jelölt, de a volt tanácsból a 75 év felettiek tiszteletbeli tagként sem szerepelnek.

Sokan nem vettek részt a szavazáson, de még a részvételről sincsenek számadatok. Volt aki egyszerűen kivonult, vagy üresen hagyta a szavazólapot. A későbbi összeszámolásnál nem voltak egyháztanács tagok, vagy a hívek közül bárki, csak ketten, a plébános és a kántorasszony vett részt.

Az atya elmondta a híveknek, hogy egy püspöki körlevél érkezett, ami szerint az elmúlt időszakhoz képest nem a hívek jelölik ki az egyháztanács tagjait, hanem maga a plébános. Ennek viszont nincs nyoma sehol.

A szavazás végeredménye vasárnap derül ki.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá