Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) adatgyűjtéséből – amelyet a Világgazdaság kérésére készített el – kiderült: 43 881 ukrán állampolgár rendelkezik munkavállalási célú tartózkodási engedéllyel.

A statisztika szerint 6199 szerb, 2965 kínai és 2779 vietnámi és 1806 indiai állampolgár is kapott hasonló engedélyt. .

Az OIF csak ebben az évben szeptemberig

26 ezernél is több Ukrajnából érkezett bevándorlónak adott munkavállalói engedélyt.

Többségük a kormánypropaganda sugalmazásával ellentétben nem kárpátaljai magyar, hanem az ország középső és keleti régióiból érkezett ukrán.

A Magyarországra érkezett munkavállalók száma viszont 2017-hez képest drasztikusan nőtt:

amíg két éve a lista első három küldő országát figyelembe véve még összesen 11 464 munkavállalót regisztráltak harmadik országból, addig idén szeptemberben már ennek csaknem a háromszorosát, 31 449-et.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László az Alfahírnek februárban úgy fogalmazott:

Miközben nap, mint nap hallunk a migráció borzalmas veszélyeiről, az EU-n kívüli, úgynevezett harmadik országból érkezők számára kiadható munkavállalási vízum feltételeit folyamatosan könnyítik. Ennek a nyilvánvaló célja a bérek letörése.

Márciusban a Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be, mely szerint minden 10 embernél többet foglalkoztató magyarországi munkáltatót köteleznének arra, hogy a 10 munkavállalóból legalább 9 rendelkezzen uniós állampolgársággal, a külföldi dolgozóikat pedig tanítsák meg magyarul, legalább alapfokú szinten.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá