Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Így gazdálkodik felelősen a makói városvezetés: 2016-ban alakították ki az Infopontot a Csipkesoron. Most egy uniós pályázat közbeszerzését indították el, ami 77 millió forintról szól és a Korona földszintjének átalakítását tartalmazza. Ide költözne a turisztikai információs iroda.

A Korona földszintjén kialakításra kerül egy turisztikai információs központ, ahol helyi beszállítók ajándéktárgyait, feldolgozott termékeit fogják értékesíteni

– írja a beruházásról az előterjesztés, amiről holnap, csak rendkívüli bizottsági ülésen döntenek, a testület elé nem kerül az anyag. A leírás szerint helyet kap egy többfunkciós kiállítótér és egy Triptichon, azaz egy három táblából álló kép, továbbá felújítják a vizesblokkot is.

Mindezt az évek óta csúszó Igazgyöngyök útja pályázathoz kapcsolódóan, egy Területi Operatív Programos pályázatból valósítanák meg, melyre a következő cégeket hívták meg ajánlattételre: Magyar Zsalu 2006 Kft. (Röszke), Albau-2001 Kft. (Hódmezővásárhely), M-COLOR 2009 Kft. (Makó), Építészmester Zrt. (Hódmezővásárhely), Makói Városgazdálkodási NKft. (Makó).

A Tourinform, mostani nevén Infopont kezdetben a városházán működött, majd a Bérpalota földszintjére költözött. 2012-ben, a Hagymatikum megnyitásakor a fürdőbe került, 2016-ban pedig egy nagy átalakítás után a Csipkesor egyik helyiségébe vitték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá