Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Egy hónap telt el az önkormányzati választások óta, a jelek szerint máris van következménye a politikai átrendeződésnek. Még júniusban írta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az idei Kubinyi Ágoston Programjának és a járási székhelyek múzeumai részére kiírt pályázatát, amelyre a fenntartó önkormányzatok pályáztak. Eredményt ezen a héten hirdettek, támogatási összegekben és számokban pedig visszatükröződni látszanak a választási eredmények. Ezeket gyűjtötte ki a Magyar Hang.

Azok a megyeszékhelyi vagy városi önkormányzatok, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a Kubinyi-programban kért támogatásnak csak a töredékét kapták. Ilyen például Pécs, Tatabánya vagy éppen Baja városa is. Van azonban település, ami ennél is rosszabbul járt: Dunaújvárosnak egyetlen fillért sem adtak. Ellenben oda, ahol megőrizte a székét a fideszes polgármester, a teljes igényelt támogatást vagy az ahhoz nagyon közeli összeget adott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Ugyanez a jól látható tendencia mutatkozik meg a kiállítóhelyek számára kiírt pályázatok esetében is.

A Kubinyi-programban az Emmi összesen 370 millió forintot osztott szét. A döntéseket Kásler Miklós miniszter hozta meg november 11-én, egy nappal azt követően, hogy vasárnap a megismételt önkormányzati választásokat megtartották.

Feltűnően vékonyan fogott a ceruzája többek között a szegedi Móra Ferenc Múzeum esetében, amelynek látványtár kialakítására kért az önkormányzat 23,5 millió forintot, de csak 2 milliót kaptak.

A Magyar Hang teljes cikkét itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá