Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Mint arról a Népszava nyomán beszámoltunk, egy munkaanyag szerint az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a kórházfenntartó, Makó is érintett lehet. Érdemes felidézni, mi történt 1995-ben, amikor Makó akkori polgármestere, dr. Buzás Péter az MSZP-SZDSZ kormány ellen szólalt fel. Vajon Farkas Éva Erzsébet is kiállna a Fidesz-kormánnyal szemben, ha osztályokat, vagy a kórházat akarnák bezárni Makón?

1995 májusában került napvilágra az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elképzelése, mely szerint a megye egészségügyi ellátórendszerének strukturális átalakításának részeként bezárnák a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház–Rendelőintézetet. Ez hatalmas felháborodást váltott ki. Dr. Buzás Péter polgármester mellett tiltakozott a döntés ellen Gazdag János és Gombos András országgyűlési képviselők, a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat és a makói kistérség 16 települése is. Ekkor a Horn-kormány volt hatalmon, mely az MSZP és az SZDSZ koalíciójából jött létre. Tehát Buzás, Gazdag és Gombos is a kormányzópárt tagjai voltak.

A tiltakozás egy főtéri demonstrációban csúcsosodott ki május 17-én, ahol közel háromezren tüntettek a kórház bezárása ellen. Felszólalt többek között az intézmény igazgatója, a megyei közgyűlés elnöke és Buzás is, akik az esemény végén az előzetesen összegyűjtött aláírásokat adták át Gazdag Jánosnak. Jóllehet a kórház nagyobb mértékű ágyszámcsökkentést szenvedett el, a bezárás és teljes osztályok megszüntetését végül elvetették.

————————————————————

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyébként a tegnapi információkra azt közölte, hogy ,,a kormány előtt ilyen tartalmú előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt.” Igaz, ezt mi és az eredeti cikk sem állította.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá