Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Újabb mérföldkőhöz ért a NER. Kedden huszadik alkalommal mondtak nemet a kormánypárti politikusok az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételére, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárására. 

Azaz, 57 igen, 117 nem és 1 tartózkodás mellett a parlament kormánypárti többsége ismét kiállt a kommunista ügynökök, illetve a rendszerváltás befejezésének elodázása mellett.

Az ellenzék egységes volt, és mindössze két kormánypárti politikus mondott igent az LMP-s javaslatraBencsik János és Witzmann Mihály (mindkettő Fidesz), míg Ritter Imre (Fidesszel szavazó nemzetiségi képviselő) tartózkodott.

Hétfőn tárgyalta a parlament az LMP beadványát, Keresztes László Lóránt beterjesztőként erre a “gyalázatos mulasztásra” hívta fel a kormánypártok figyelmét, ami ha nincs megnyugtatóan lerendezve, nem mondhatjuk azt, hogy a rendszerváltás befejeződött.

A jobbikos Szilágyi György leszögezte,  joga van tudnia a családoknak, hogy ki volt az, aki tönkre tette az életüket, ki miatt került a gyermekük esetleg börtönbe. Azért nem támogatják a kommunista múlt feltárását, mert a legtöbb érintett az Önök köreiben van, a legtöbb volt kommunista az önök soraiban van – fordult a csendben ülő néhány fős kormánypárti csoporthoz, majd hozzátette:

de ezt csak halogathatják, el fog jönni az idő, amikor a parlamenti összetétel ezt már nem tudja megakadályozni.

A szavazás adatait itt lehet megnézni.

(alfahir.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá