Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik két algyői székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjeként követtek el bűncselekményeket – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a két, algyői ipartelepen székhellyel rendelkező gazdasági társaság a 2016. év tavasza és a 2017. év vége közötti időszakban az általános forgalmi adó bevallásaiban nem teljeskörűen tüntette fel az általa nyújtott szolgáltatásokról kiállított számlákat, illetőleg nem nyújtott be adóbevallást az egyébként valós gazdasági eseményekről. Ezzel összefüggésben az egyik cégnél mintegy 232 millió forint adóhiány keletkezett, míg a másik gazdasági társaságnál 245 millió forint adóhiányt állapítottak meg.

A folyamatban levő nyomozás során a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekményekkel összefüggésbe hozható bizonyítékokat semmisítettek meg, adattartalmakat töröltek, valamint egyéb módon is megpróbálták az eljárást meghiúsítani. Erre figyelemmel a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Adatok merültek fel arra is, hogy a bűncselekmények elkövetésében közreműködő társuk ismeretlen helyre távozott és erre, valamint a cselekmények tárgyi súlyára is figyelemmel, a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Mindezeken túl a gyanúsítottak egyike a gyanúsítás tárgyát képező cselekményt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt látszik megvalósítani, elítélésének alapját szintén egy költségvetési csalás képezte.

A főügyészség indítványának tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott üléseken fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá