Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Magyarországon annyira kiválóan, olajozott gépezetként funkcionálnak a kórházak és az egészségügyi ellátórendszer, hogy bátran építhetünk kórházat Vietnamban, nyugodtan finanszírozhatunk hármat Szíriában, és most felhúzhatunk egyet Kenyában is.

Magyarország 50 millió dolláros kötöttsegélyhitel-program elindításában állapodott meg Kenyával – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Monica Juma kenyai külügyminiszterrel.

35 millió dollárért két kórházat fognak építeni magyar vállalatok Kenyában, 10 millióért élelmiszeripari fejlesztéseket hajtanak végre, 5 millió euróért pedig öntözési rendszert modernizáló beruházásokat végeznek majd magyar cégek.

Szijjártó szerint kulcsfontosságú kooperálni azokkal az afrikai országokkal, amelyek partnerek a migráció kiváltó okainak kezelésében.

Három év alatt 11,2 milliárd forint

Vietnámban 60 millió euróból építünk kórházat, Szíriában 505 milliót költünk az aleppói Szent Lajos Kórház, a damaszkuszi Francia Kórház és a szintén a szír fővárosban lévő Olasz Kórház egyéves működésére.  Ugandába, a Zöld-Foki-szigetekre, Panamába, és Mexikóba is küldtünk már milliárdokat.

(MTI nyomán, fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá