Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Pitiáner módon akadályozzák Varga Péter önkormányzati képviselő (független), korábbi polgármester munkáját Apátfalván: miután jelezte, hogy szeretné e-mailben megkapni az anyagokat, másnap egy rendkívüli testületi ülésen megszavazták, hogy ne lehessen, csak kinyomtatva.

Varga Péter Németországban dolgozik, kéthetente egy hétig van a szülőfalujában – ezt a megválasztásakor is tudták a szavazói. Ezért azt szerette volna kérni, hogy a bizottsági és testületi ülési anyagokat kapja meg a hivataltól elektronikusan. Helyette a levélváltás utáni napon rendkívüli testületi ülésen megváltoztatták a testület Szervezeti és Működési Szabályzatát, így ezentúl már nem lehet elektronikusan kérni az anyagot, csak kinyomtatva, kézbesítve.

Mint a képviselőtől megtudtuk, ennek előzménye, hogy a november 8-i rendkívüli testületi ülés előterjesztését és a november 11-i bizottsági ülés anyagát sem kapta meg – ezt jelezte e-mailben, majd kezdődött a már említett levélváltás. Erre reagálva a jegyző közölte, hogy szóbeli előterjesztés hangzott el, nem történt előzetes írásos előterjesztés kiküldése egy képviselő részére sem. Hozzátette, hogy

,,az önkormányzati képviselő köteles a testületi üléseken megjelenni, a képviselő-testület munkájában és döntéshozatali eljárásában részt venni”

és a jegyzőkönyv minden képviselő számára elérhető a Polgármesteri Hivatalban.

A kioktatás után Varga leírta, hogy a német munkáltatójára nem vonatkozik a magyar önkormányzati törvény, így nem teszi lehetővé számára, hogy minden testületi ülésen részt vegyen. Ugyanakkor szerinte képviselői munkát nem csak a testületi ülésen lehet végezni. Majd hivatkozott az apatfalva.hu-n található helyi rendeletre, ami lehetővé teszi, hogy a képviselők kérjék a jegyzőtől a képviselő-testületi ülések meghívóját és az írásos anyagot elektronikus úton.

Ezt változtatták meg a levélváltás utáni napon. A rendkívüli ülést akkora hívták össze, amikor Varga Péter még nem volt itthon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá