Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az önkormányzat jegyzői állást hirdetett, így több találgatás látott napvilágot, de a város gyorsan közölte a változás okát. Ez még mindig jobb arány mint Makón, ahol a fideszes érában 5 év alatt az ötödik jegyző van hivatalban.

A felröppent hírek másnapján a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata közölte:

Dr. Varga Ildikó jegyző asszony 2019. december 31. napjától távozik a polgármesteri hivataltól, mert megpályázott egy szegedi állást, és meg is nyerte. Gratulálunk neki és sok sikert kívánunk további munkájához! Ugyanakkor gőzerővel keressük az utódját.

A szakember 2018 májusa óta látta el feladatát a hódmezővásárhelyi városházán. Elődje Dr. Korsós Ágnes volt, aki idén októberben mint fideszes képviselőjelölt indult a választáson, de nem nyerte meg körzetét. Ugyanakkor listás helyről bejutott, de nem vette át mandátumát.

A vásárhelyi jegyző-cserét érdekes összehasonlítani azzal, ami egy kisebb városban, a fideszes vezetésű Makón történik. Kicsivel több mint 5 éve vezeti a várost Farkas Éva. Az átvételkor dr. Bánfi Margit volt a jegyző, de csak az első néhány hónapban maradhatott a pozíciójában. Őt dr. Bálint-Hankóczy Beatrix követte. Hosszabb hivatali távolléte alatt hárman is helyettesítették: dr. Szabó Sándor, dr. Turbucz Marietta, majd dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta. Utóbbit véglegesítették, így elmondhatjuk, hogy az öt év alatt az ötödik jegyzővel dolgozik együtt a fideszes polgármester.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá