Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A csigatészta elengedhetetlen hozzávalója az igazi, magyaros tyúkhúslevesnek. Csütörtökön a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében hagyományos módon, kézzel készítették őket.

Az alapanyagot mindenki elkészítette előre, a művelődési házban már csak nyújtani és formázni kellett a tésztát. A program felelőse, a kör tagja, Szép Istvánné elárulta, hogy 1 kilogramm tészta 40 személyre elég, de ha otthon csinál, akkor csak két tojásból, 20 dkg liszttel szokta. Elmondása szerint oda kell figyelni, hogy jó tojásból és lisztből gyúrjuk össze, valamint a végén jól meg kell szárítani, nehogy bepenészedjen. Amikor megszáradt, akkor rakhatjuk el. Szerinte főleg türelem és kézügyesség kell hozzá.

A végeredményt mindenki hazavitte, a munka végeztével pedig előkerült egy kártyapakli is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares