Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Sajnos kiderült, hogy Soros György emberei az új Európai Bizottságban is ott vannak – közölte Kovács Zoltán.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára tegnap Brüsszelben úgy fogalmazott, hogy:

A magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó meghallgatás alkalmával nyilvánvalóvá vált, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökének vezetésével Soros György emberei az új Európai Bizottságban is ott vannak.

Az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatást követően magyar újságíróknak nyilatkozva az ülést pedig “teljes értelmetlen, sehova nem vezető megbeszélésnek” nevezte.

Kovács Zoltán egyébként közösséi oldalán is sorosozott, ki akarták küldeni a zárt ülésről. Az EU soros elnöki tisztségét betöltő Finnország nevében felszólaló EU-ügyi miniszter, Tytti Tuppurainen közölte, elvárja, hogy Magyarország írásban kérjen bocsánatot a történtek miatt.

Ezzel pedig csak az az egy apró gond van, hogy Magyarország durván rá van szorulva az uniós forrásokra, és a 7. cikk szerinti eljárás ezeknek a megvonását is jelentheti. „Soros” – felkiáltással pedig nehéz lesz bizonyítani, hogy hazánk jogállam lenne. Az EU-s pénzek hiányát pedig mi fogjuk leginkább megszívni.

( Facebook/Kovács Zoltán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá