Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Két darab, fémből készült, szív alakú kupakgyűjtőt alakítanak ki Makón Csermák Szilvia képviselő (Fidesz) javaslatára. Ez az elképzelés szerepelt Kiss Imréné, a lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltjének programjában is. A kezdeményezést a mai testületi ülésen fogadták el.

Csermák Szilvia indítványában azt írja: a gyűjtőedénybe elhelyezett kupakokkal egyrészt a környezettudatos szemlélet alakítható, tekintettel arra, hogy a műanyag flakonok kupakjai újrahasznosíthatóak, másrészt az egybegyűjtéssel csökkenthető a hulladék mennyisége, harmadrászt a kupakok leadásából származó bevétel jótékonysági célra fordítható.

Ha a makóiak részéről kedvező fogadtatásban részesül a kupakgyűjtő, akkor továbbiakat is helyezhetnek ki. Most, elsőkörben kettőt raknak ki, a pontos helyszín még nem ismert.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá