Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A város közgyűlése határozatban mondta ki, hogy a saját cégek vezetői nem végeztethetnek a dolgozóikkal évi 250 órát meghaladó túlmunkát – erről a tegnapi ülésen szavaztak, derül ki a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálatának beszámolójából.

A vásárhelyi közgyűlés január 16-i rendkívüli ülésén már tárgyalta a Munka Törvénykönyvének „rabszolgatörvényként” elhíresült módosítását. A polgármester javasolta a közgyűlésnek, hogy a 100%-os önkormányzati tulajdonú cégek számára tiltsa meg az évi 250 órát meghaladó túlóra alkalmazását, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeret bevezetését. A közgyűlés akkor úgy döntött, hogy meg kell kérdezni az érintett cégek munkavállalóit a döntés meghozatala előtt. A tájékoztatón megjelent dolgozók szinte egyöntetűen nemet mondtak. Az akkor többségben lévő Fidesz-frakció tagjai előzesen ígéretet tettek arra, hogy a munkavállalók véleményét fogják képviselni a döntés során, később mégis levették terítékről a kérdést.

A tegnapi ülésen elfogadták a határozati javaslatot. Krupiczer Ferenc (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) azt javasolta, hogy a nem 100%-os önkormányzati tulajdonban álló cégek felé is tegyenek egy ajánlást. Cseri Tamás (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) arról érdeklődött, hány munkavállalót érintett ebben az évben a kérdés. Ezt az adatot meg fogja kapja a képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá