Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter által meghirdetett pályázat beadásáról a május 29-i testületi ülésen döntöttek. Most kiderült, hogy a pályázatot elutasították.

A pályázat célja többek között az egészségügyi alapellátást szolgáló épület, vagy helyiség felújítása, fejlesztése. Ennek segítségével felújították volna a Tulipán utcai rendelő tetőszerkezetét, elektromos hálózatát, akadálymentes mosdót alakítottak volna ki és a belső burkolatokat kicserélték volna, valamint belső festés-mázolás szerepelt a tervekben.

Makó az adóerő-képessége alapján a 75%-os támogatási intenzitásba tartozik, így adták be a pályázatot. Ezáltal a kért támogatás 23,8 millió forint, az önerő 7,9 millió forint volt.

A testületi határozatok végrehajtása a szerdai ülésen került szóba. Ebben az olvasható, hogy a pályázat nem részesült támogatásban, de az önkormányzat kérelemmel fordult a miniszterhez a pályázat értékelésének felülvizsgálata tárgyában.

Ahogy lenni szokott, természetesen már maga a pályázat beadása is sikerként lett kommunikálva. Elég csak megnézni Farkas Éva polgármester bejegyzését, vagy a Makói Hírek c. közpénzből működő fideszes újság augusztus 15-i számát (aláhúzás tőlünk.)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá