Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Országgyűlés, a Lánchíd, a Budai vár vagy a Szabadság-szobor alkotta szimbolikus közegbe került az új Puskás Aréna, már ami azt illeti, hogy éjjel díszkivilágítást kell kapnia.

A stadion ugyanis az átadása óta sem sötétült el, a nemzeti színekből álló megvilágítás minden éjjel látható. Először a 24.hu próbálta kideríteni, hogy a november 15-i Magyarország-Uruguay barátságos válogatott futballmérkőzés után miért nem kapcsolták le a villanyt, de a fenntartásért felelős Nemzeti Sportközpontokat (NSK) hiba kérdezték, azok a legalapvetőbb kommunikációs hibát elkövetve egyszerűen nem válaszoltak az újságírói megkeresésre.

Ebből következett, hogy Stummer János jobbikos országggyűlési képviselő december 2-án írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez ugyanebben a témában, a politikusnak két kérdése volt:

  • az egyik, hogy mi indokolja a stadion éjszakai megvilágítását,
  • és mindez mennyibe kerül.

Gulyás Gergely helyett ezúttal is Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszolt, és ebben egészen más megvilágításba helyezte a dolgokat:

kiderült, hogy egyszerűen büszkeségből világítják ki a stadiont, ennek semmilyen különösebb oka nincs.

Mint Orbán fogalmazott,

Budapest méltán híres éjszakai látképének elmaradhatatlan része az épített örökségünk ikonikus elemeinek díszkivilágítása: az Országgyűlés, a Lánchíd, a Budai vár vagy akár a Szabadság-szobor. Fővárosunk azonban nem csak történelmi építészetével büszkélkedhet. A Puskás Arénában Budapest egyik szimbolikus épülete született újjá, amely a városkép egyik meghatározó elemeként turisztikai attrakció is: nem csak nappal, hanem éjjel is. Hiszen az Aréna több lett, mint egy stadion.
Arra a kérdésre azonban nem válaszolt az államtitkár, hogy mindez mennyibe kerül az adófizetőknek. Mindössze azt árulta el, hogy -nem meglepő módon, hiszen új épületről van szó- energiatakarékos LED-világítást kapott az Aréna, a fényárt pedig 560 darab lámpa szolgáltatja.

A tervek szerint a díszkivilágítás a korábban említett budapesti középületek kivilágítási rendjéhez igazodva üzemel majd – közölte az államtitkár.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá