Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Több mint 370 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai két szerb autó ellenőrzésekor Röszkén.

Az első autóban együtt utazó három magyar állampolgár úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban egyikük ideges viselkedése, indokolatlanul nagy ruházata felkeltette a gyanújukat. A zavar és furcsa viselet okára hamarosan fény derült, hiszen a férfi, többszöri felszólítást követően 234 gramm, több nejlonba becsomagolt marihuánagyanús anyagot vett elő az alsóruházatából.

A másik autót vezető német férfi sem jelentett be vámköteles árut. A vizsgálatnál azonban Böde, a cigaretta- és kábítószer-kereső kutya a jármű első lökhárítójánál jelzést adott. A motorháztető felnyitásakor kiderült, hogy Böde szimata nem csalt, mert a hűtő mögötti gyári tárolóból, valamint a férfi ruhájának zsebéből összesen 143 gramm zöldes színű növényi törmelék került elő.

A több mint félmillió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a két férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá