Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

24.hu-nak adott interjút a Magyar Villamos Művek Zrt. egykori vezérigazgatója, Mártha István, aki sok olyan dolgot mondott, ami nem igazán támasztja alá az Orbán-kormány energiapolitikáját.

Igaz, hogy azzal kapcsolatban eddig sem volt kétségünk, hogy Paks II. elsősorban Orbán Viktornak és érdekkörének hatalmas biznisz.

Egyre inkább úgy látom: ezen a projekten – a jelenlegi formájában – már semmi nem segít. Azon kellene gondolkodni most már, hogy hogyan lehet belőle emelt fővel részben visszavonulni, illetve átalakítani úgy, hogy az oroszoknak is jó legyen, és Magyarország is haszonnal zárja le végül.

– nyilatkozta a Paksi Atomerőmű bővítéséről.

Majd kitért az Orbán-kormány egyik szemfényvesztésére, a rezsicsökkentésre is.

Az elmúlt jó pár évben a földgáz világpiaci, tőzsdei ára jócskán csökkent. Ha a lakossági gáztarifa a világpiaci ártól függne, akkor még két kör rezsicsökkentés benne lehetett volna. Egy kör mondjuk 5-10 százalék, vagyis összesen 10-20 százalékkal kevesebbet kellene fizetnie az embereknek a gázért, ha nem fixálták volna 2013-ban a hatósági árat.

– magyarázta el az energetikai szakember.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá