Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara évről évre meghirdeti azt a pályázati lehetőséget középiskolák számára, amelynek eredményeképpen az iskolák egy tanévig viselhetik a „Kutató iskola” címet.

Idén novemberben elfogadták és első díjjal jutalmazták a JAG három tanulója – Varga Zita, Bódi Martin (11. B) és Széll Zalán (11. D) – által készített pályamunkát, mely a gépi tanulás világába enged bepillantást. Az „Objektumklasszifikáció önvezető autók kamera rendszereiben” című munka az alkalmazott matematika és a Python nyelven történő programozás segítségével vezeti be a diákokat a mesterséges intelligencia világába.

A következő egy évben a három tanuló ezen a területen végez kutatást, részt vesz a témához kapcsolódó programokon a Szegedi Tudományegyetemen és tanulmányi kirándulásra utazik a Robert Bosch Kft. főépületébe, Budapestre – közölte a gimnázium.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá