Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ott több cica élhetne biztonságban addig, ameddig örökbe nem fogadják őket.

November 13-án a Hódmezővásárhelyen is átsöprő vihar megrongálta a szervezet cicalakját, így biztonsági okokból a szociális helyiségükben és a raktárban helyezték el bársonytalpú védenceiket. Az egyesület minden álma, hogy karácsonyra egy cicaházat tudjanak vásárolni, amelyben addig élhetnének komfortos környezetben a védenceik, ameddig rájuk nem talál a boldogság és örökbe nem fogadják őket.

A kinézett faszerkezetű cicaházuknak terasza is lenne, amelyet behálóznának, így a macskák szabadabban levegőzni is tudnának. Összesen 350 ezer forintból tudnák megvásárolni és megépíteni a kis épületet, amely sok cica életét megmenthetné.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, abban bíznak, hogy minél több állatbarát melléjük áll és támogatják anyagilag az álmukat. Hódmezővásárhelyen elég nagy problémát okoz a kóbor macska kérdés, így nagy szükség van erre a városban. Arról nem is beszélve, hogy a vihar után elhelyezett cicáinknak is sokkal jobb lenne egy ilyen házikó.

Az egyesület egyébként néhány napja újabb három kismacskát mentett meg Hódmezővásárhelyen, az Andrássy útról, ahol egy gyógyszertár környékén négy kiscica és a mamájuk élt. Három feketét becsapdáztak, ám a cirmos testvérüket nem sikerült. Mindenképp szeretnék őt is befogni, valamint az anya cicát ivartalaníttatni, hogy tavasszal ne fialjon a környékre újabb almot.

Aki karácsony alkalmából szeretne segíteni a cicaház megvásárlásában és megépítésében, az az egyesület 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámára tudja elküldeni az adományát „Karácsonyra cicaházat” közlemény megjelöléssel. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e-mail címen keresztül kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá