Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Orbán Viktor által felépített, korrupción és tömegmanipuláción alapuló rendszer újdonsült elitje mára végképp megunta a szégyenlősséget, és valósággal leuralta a Forbes által évente összeállított 50 leggazdagabb magyar listáját.

A lista legelején nem történt változás 2018 decemberéhez képest.

Az első helyen ki más is állhatna, mint a miniszterelnök testi-lelki jóbarátja és két lábon járó malacperselye:

Mészáros Lőrinc.

A 407,7 milliárd forintos vagyonnal az élen trónoló gázszerelőt nem sokkal lemaradva, 368 milliárd forintos vagyonával követi a dobogón bérelt hellyel rendelkező OTP-vezér,

Csányi Sándor.

A két éllovast ráadásul már világszinten is jegyezheti a Forbes: ugyanis minden esélyük megvan rá, hogy felkerüljenek A világ milliárdosai című különszám listájára is.

A harmadik helyre a pornócézár Gattyán György parkolt be elegánsan 244,9 milliárdos vagyonával. Ő köztudottan nem a rendszer kegyeltje, így harmadik pozíciója lassan üde színfolttá teszi az üzletembert.

Különösen az olyan nevek között, mint Szíjj László (4. hely, 207,4 milliárd forinttal), Demján Sándor örökösei (5. hely, 206 milliárd forinttal), Széles Gábor (8. hely, 156,6 milliárddal), Jellinek Dániel (10. hely, 107,5 milliárddal), Wáberer György (12. hely, 96 milliárd forinttal), Leisztinger Tamás (13. hely, 93,5 milliárddal), Rákosi Tamás (16. hely, 83,3 milliárddal), Garancsi István (20. hely, 63,7 milliárd forinttal) és még sokan mások.

A mezőny rendszer szempontjából kifejezetten felülreprezentált részéhez idén két női versenyző is felzárkózott, mindketten a politikai celebritás határmezsgyéjét súrolva:

  • a férje vagyonának jelentékeny részét öröklő Vajna Tímea legfiatalabbként mindjárt a 40. helyre ugrott, 37 milliárdjával ;
  • A 42. pozícióban pedig Schmidt Máriát találjuk, 35,5 milliárdos vagyonával.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares