Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A K-vitamin újszülöttkori vérzékenység elleni hatását már mindenki ismeri. Ez a fontos vitamin 2019-ben többször nem volt beszerezhető a gyógyszertárakból. Dr. Berényi Károly, hódmezővásárhelyi gyermekorvos, a település alpolgármestere arról számolt be, hogy egy már Németországban élő, de vásárhelyi fiatalember 30 ampulla K-vitamint ajánlott fel.

Berényi emlékeztetett rá, hogy idén több kisbabás szülő járt úgy, hogy nem tudta megvásárolni a receptre felírt vitamint, akárhol kereste. Felhívásukra sokan elhozták a gyermekorvosi rendelőbe a már feleslegessé vált, kimaradt K-vitamin ampullákat, de határon túli segítők is akadtak.

A Délvidékről, Moholról kaptak a nyáron 30 ampulla vitamint és most karácsony előtt Németországból, Kölnből is hozott Nagy Norbert, vásárhelyi származású barátjuk szintén 30 ampulla K-vitamint.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares