Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nagyon sokan köszöntik az új évet tűzijátékkal és bár tilos, petárdával is. Az állatok, főként a kutyák azonban ezt a legkevésbé sem élvezik.

A hirtelen hang és fényhatások miatt megijedhetnek, félelmükben elszökhetnek otthonról, és akár agresszívvá is válhatnak. Nem egyszer fordult elő, hogy egy korábban nyugodtnak hitt kutya kibontotta vagy átugrotta a kerítést rémületében.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány arra kéri a gazdákat, hogy fokozottan figyeljenek kedvencükre. Balogh Ernő alapító elmondta, nyugtassuk meg a rémült kutyát, éjszakára ne hagyjuk egyedül, lehetőleg olyan zárt, meleg helyen tartsuk, ahol védve van a fény- és hanghatásoktól. Ha mégis elszökne, azonnal jelezzék a helyi állatvédelmi szervezeteknek, akik segítenek a keresésben.

Ha elveszne kedvence, fotóval és pontos leírással jelezheti ezt az alapítványnak is az info@orszagosallatvedo.hu email címre. A szervezet a közösségi oldaluk segítségével igyekszik megtalálni az elveszett kedvenceket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá