Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Jó hír a kutyatulajdonosoknak, hogy idén Hódmezővásárhely sem rendez városi tűzijátékot szilveszterkor – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Azonban ettől még – sajnos – számos petárda szól majd a városban, ezért a kutyatulajdonosok tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a megijedt állataik ne tudjanak elmenekülni, félelmükben elszaladni. Tanácsos ilyenkor a nyakörvbe bilétát tenni a gazdi telefonszámával. A gyepmesteri telep munkatársai – mint mindig – most is tartanak ügyeletet a 0630-955-9756-os telefonszámon, illetve az állandóan kihelyezett inkubátor-kennel is működik, mint mindig – írták.

Az országban több településen is úgy döntöttek, hogy nem rendeznek tűzijátékot. Tata, Balatonalmádi, Miskolc, Szentendre és Esztergom vezetése is úgy döntött, hogy nem szervez önkormányzati tűzijátékot. Ebben az időszakban nagyjából 6 ezer háziállat, többnyire kutyák szöknek meg otthonról a brutális hang- és fényhatások miatt. A legtöbb állat nem talál haza egyedül, de előfordul, hogy a gazdák sem találják meg őket soha.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares