Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A hagyományos, újévi koncerten mondta el gondolatait Makó polgármestere. 20 perces beszédében a béke és az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Farkas Éva Erzsébet szerint ,,a béke a jövő reményének útja.” Emlékeztetett arra, hogy Ferenc pápa a békére hívott fel a béke világnapján, azaz január elsején. – Merünk-e erre az útra lépni 2020-ban? – tette fel a kérdést a polgármester. Úgy véli, ,,a jó közösségvezetésnek a béke szolgálatában, a béke útjában kell állnia.” Ennek köszönhető, hogy ,,Makó megerősödve léphet be az évtizedbe” az ,,eredményeink pedig minden makói sikere.

A polgármester úgy látja, ,,sikeres várost építő és közösséget építő éveket hagytunk magunk után.” Az újév ünneplése után ezt kívánják tovább folytatni. – A város fejlődő pályára állt, a kormány támogatásával több évtizedes lemaradásokat igyekeztünk pótolni – jelentette ki.

– Hogyan válhatunk a béke eszközeivé? Folyamatos párbeszéd, együttműködés, szorgalmas, kitartó szolgálat kell hozzá. Így kívánjuk mintavárossá tenni Makót. Olyan településé, ami példaként állhat a megye, a régió és talán az ország felé is – fogalmazott Farkas Éva.

Az őszi választásra gondolva közölte: Makó békés, kiegyensúlyozott további fejlődés mellett döntött 2019-ben. Szerinte nagy lehetőség előtt áll a város, a képviselő-testület széthúzás nélküli együttműködésén múlik, hogy élnek ezzel.

(fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares