Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Facebookon kelt ki a kormányzati fontossági sorrend ellen Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője. A dorogi politikus elképesztőnek nevezte, hogy 680 millió forintot szán az állam a helyi futballpálya felújítására, miközben a térség ellátását végző Vaszary Kolos kórház szülészete 33 millió forintot kap a kormánytól.

A politikus azt írja a posztban:

elfogadhatatlan, hogy azokkal szembe menjenek, akik valóban érintettek, a helyi lakosokkal és hogy olyan beruházás valósuljon meg (lásd pályafűtés), ami nem csak összességében haszontalan, de figyelembe véve, hogy hány honfitársunk van jelenleg is fűtés nélkül, még erkölcstelen is.

Nunkovics leszögezi, hogy számára is sokat jelent a dorogi futball, hiszen a csapatnál játszott 12 éven keresztül. Viszont az ordító aránytalanság nem csak nála veri ki a biztosítékot, október végén az önkormányzat a kormányhoz és az MLSZ-hez is beadott egy kérvényt, amire azóta sem érkezett válasz.

Azt szerették volna elérni, hogy a felújítás során az ésszerűség döntsön, ha lehet, akkor ne kelljen porig rombolni az NB II-es Dorogi FC otthonát, ami a helyi drukkereknek nem csak egy stadion, hanem egy “szentély”.

A képviselő épp ezért írásban fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, Kásler Miklósnak 15 napja van, hogy válaszoljon a beruházással kapcsolatos kérdésekre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá