Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Vasárnap este ünnepélyesen megnyitották a felújított prágai Állami Operát. A gálakoncerten részt vett Orbán Viktor is, akit az Euronews felvétele alapján egy csapat tüntető várt.

A magyar miniszterelnököt hangos füttyszóval fogadták. A demonstrálók molinóján az állt: „Igen Európára és nem a nacionalizmusra”.

Orbán Viktort Andrej Babis cseh miniszterelnök hívta meg az eseményre, ahol több külföldi politikus is részt vett. Prágában hónapok óta tartanak a tünetések a cseh elnök ellen. Az ellenzék, a civil szféra és a sajtó egy része azzal gyanúsítja, hogy visszaél politikai tisztségével és pozícióját személyes vagyonának gyarapodására használja. Bírálják azt is, hogy a rendszerváltás előtt tagja volt a kommunista pártnak, állítólag együttműködött az állambiztonsági szolgálattal.

A Facebook-oldalán Orbán Viktor is beszámolt a prágai útjáról, de az övéből kimaradt a tiszteletére rendezett füttykoncert:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá