Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A két pályázat 2017-es, azóta várunk a városháza emeleti tárgyalójának felújítására és a kerékpárúthálózat bővítésére. A románok tárgyaló helyiség felszereléseit vennék meg és szintén kerékpárutakat építenének.

A képviselő-testület 2017. szeptember 29-én adta be a két pályázatot. Az elsőben a közszolgáltatások javítása a cél Makón és Temesváron. Ez 110 ezer euróról szól (akkori árfolyamon 33,6 millió forintról), melynek 0%-os az önereje, 15%-ot a magyar állam, 85%-ot a pályázat ad. Makón ebből újítanák fel az emeleti tárgyalót, ahol képviselők oktatása, tárgyalások, videokonferenciák, előadások történnének meg. A pályázatban szerepel még román nyelvi tréning és közös foglalkozások a partnerekkel, azaz a temesváriakkal.

A másik pályázat finanszírozásának összetétele ugyanaz mint az előzőé, itt a teljes költség 415 ezer euró (127 millió forint). Román oldalon kerékpárutat építenének Aradtól, a Marost érintve Pécskáig, 11 km hosszan. Makón kerékpárút épülne a Kölcsey utcától a Maros partig, egészen az üdülőterületig.

A 2019 decemberi testületi ülés anyagából kiderül, hogy mindkét pályázat továbbra is tartaléklistán van. Azaz a kiírás feltételei teljesültek, de a rendelkezésre álló keretet a beérkező pályázati igények meghaladták. Ha megemelik a keretet, akkor nyilváníthatják nyertesnek a tartaléklistásokat is.

(fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares