Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint négy tonna vízipipadohányt talált egy magyar teherautóban.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Lengyelországba tartó vízipipadohányt szállító teherautót ellenőriztek Röszkén. A szállítmányt kísérő okmányok ellenőrzésén túl, a rakományról röntgenfelvétel is készült, ami szerint a raktér félig volt áruval.

Később EKÁER-ellenőrzésen Szegednél megállították a járművet. A sofőr elmondta, hogy az árut Szerbiában pakolták fel, ott került rá a vámzár is. Úgy nyilatkozott, hogy további rakomány nem került fel a járműre. Arra a kérdésre, hogy miért tért le az autópályáról, azt a válaszolta, hogy tankolni szeretett volna.

A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálása mellett döntöttek. Kiderült, hogy a szállított áru mennyisége szemmel láthatóan megnőtt a röszkei belépéskor bejelentett mennyiséghez képest, mert a raktér tele volt.
Az újabb mérlegelés is alátámasztotta, hogy menet közben megnőtt a rakomány, hiszen több mint négy tonna plusz vízipipadohányt pakoltak ki a pénzügyőrök a raktérből.

A több mint 125 millió forint értékű, igazolatlan eredetű árut munkatársaink lefoglalták. Az ügyben 250 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares