Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az októberi alakuló ülésen ismertette programját az újraválasztott Farkas Éva Erzsébet – itt megemlítette, hogy elektromos rollereket szeretne a városba. Ezzel kampányolt még ősszel a Fidesz-támogatott független jelölt Grezsa István is Hódmezővásárhelyen. Decemberben Bécs főpolgármester-helyettese ismertetett egy csomagot, hiszen csillapítani kell az e-rollerek használatával kapcsolatos problémákat.

Tovább fejlesztjük a Hagymatikumot, Makovecz látogató központot létesítünk, városnéző kisvasutat indítunk, létrehozzuk a közbringa rendszert. És bevezetünk olyan különleges szolgáltatásokat, mint az elektromos rollerek és az elektromos kisbuszok forgalomba állítása.”

-fogalmazott 2019 októberében Makó újraválasztott polgármestere programismertető beszédében.

A Magyar Hang most azt írja: Birgit Hebein, bécsi főpolgármester-helyettes és klímavédelmi városi tanácsnok 2019 december végén ismertette azt a kilenc pontból álló csomagot, amellyel a közösségi e-rollerek használatával kapcsolatos problémákat szeretnék minél hamarabb csillapítani.

Az új szabályokat idén áprilistól szeretnék bevezetni. A jövőben csak minimum 4 méter széles járdákon parkolhatják majd le a felhasználók a járműveket vagy az erre a célra kialakított területeken. Amennyiben ez nem így történik, a szolgáltatást nyújtó cég kötelessége hat órán belül eltávolítani a helytelenül leparkolt járműveket. Ezenkívül az applikáció használata során minden felhasználónak részletes tájékoztatást kell kapnia a használati feltételekről, illetve azokról a területekről (pl. kórházak, piacok), ahol az e-rollerek használata tilos. Nem csak az elhelyezésüket, de helyes használatukat is szigorítanák, így kötelező sebességkorlátozásokat vezetnének be bizonyos területeken.

(Kiemelt kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares