Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A felelősség kérdésében képviselt egészen furcsa nézetét nem tudtam elfogadni. Láthatóan nem tartja aggályosnak azt, hogy habár a hírportál főszerkesztőjének (jelen esetben önmagának) kötelessége lenne tudni, hogy milyen cikkek és kinek a tollából jelennek meg a Vásárhely24 oldalain, de neki fogalma sincs ki tehette fel a kifogásolt cikket. A szánalmas magyarázatát elfogadni nem tudtam, így a rágalmazási ügy bírósági szakaszba lépett – közölte dr. Berényi Károly.

Mint arról beszámoltunk, több mint egy éve állítottak valótlant Hódmezővásárhely azóta megválasztott alpolgármesteréről a Vásárhely24.com-on, de nincs felelős, mert nem tudják, ki írta a cikket. Az oldal főszerkesztőjének és Berényi tárgyalása már háromszor maradt el. Most az alpolgármester arról számolt be, hogy negyedik nekifutásra összejött a találkozó a Szegedi Járásbíróságon.

Ebből kiderül, hogy békéltető tárgyalásnak is beillett: ha dr. Berényi Károly elejti a vádat, miszerint a Vásárhely24 főszerkesztőjét felelősség terheli az internetes hírportálon 2018. november 06-án, a szerző megjelölése nélkül megjelent lejárató cikk miatt, melyben a jó hírnév és a becsület megsértésére alkalmas kijelentések, állítások, ferdítések jelentek meg a nagy nyilvánosság előtt róla és családtagjairól, az általa alapított alapítványról és az alapítvány köztiszteletben álló kurátorairól, minősíthetetlen stílusban, akkor az ügy itt lezárul.

Az alpolgármester azonban a felelősség kérdésében képviselt, egészen furcsa nézetet nem tudta elfogadni.

Láthatóan nem tartja aggályosnak azt, hogy habár a hírportál főszerkesztőjének (jelen esetben önmagának) kötelessége lenne tudni, hogy milyen cikkek és kinek a tollából jelennek meg a Vásárhely24 oldalain, de neki fogalma sincs ki tehette fel a kifogásolt cikket a hírfolyamba. Ennek ellenére nem érez felelősséget. Ő szabadságon volt a megjelenés idejében és még csak megbízott főszerkesztő volt

– fogalmazott Berényi. Ezt a magyarázatot nem fogadta el, ezért a rágalmazási ügy bírósági szakaszba lépett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares