Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egyszerre mondott fel az összes posta kézbesítő a Békés megyei Battonyán az RTL Klub értesülései szerint

A híradónak az egyik felmondott postás azt nyilatkozta: a túlterhelést, többletfeladatokat nem bírták, ezért álltak fel mind az öten. Az elmúlt időszakban a nyilatkozó férfi feladatai jelentősen bővültek, a fizetése ellenben változatlan maradt: havi 130 ezer forintot vihetett haza.

A Magyar Posta az RTL Klub kérdéseire azt válaszolta: folyamatos a munkaerő-toborzás, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy időben kézbesítsék a küldeményeket országszerte. Munkaerő-toborzás valóban van: Battonyán is felragasztottak egy cetlit a posta ajtajára, amelyen kézbesítőket keresnek.

Az időben kézbesítéssel viszont akadnak problémák: a Pest megyei Tápiószele polgármestere polgármestere jelezte, hogy náluk már a hivatalos dokumentumok is késnek. Itt is keresnek postásokat, a levelekért ugyanis már az ügyfelek járnak be a postára, és volt olyan is, aki kapott egy kupacnyi borítékot, és neki kellett azokat szétosztani a címzetteknek.

A hét elején az Index írta meg, hogy öngyilkos lett a kelebiai posta vezetője, a hozzájuk eljuttatott levélből az derült ki, hogy a férfi 46 évig dolgozott a postánál, ám mostanra úgy érzi, kilátástalanná vált a helyzet, „sértő, bántó, megalázó” munkakörülményekről számolt be, alacsony fizetésről, és kevés munkavállalóról.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá