Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Lukács László György jobbikos képviselő meglehetősen szokatlannak találta, hogy a Puskás Aréna akkor is fényárban úszik, amikor abban éppen nem zajlik semmilyen sportesemény vagy egyéb rendezvény. Mivel feltételezte, hogy a kivilágítás tetemes összeget emészthet fel, írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudja:

  • Ki fizeti a Puskás Aréna kivilágításával kapcsolatos költségeket?
  • Mekkora becsült vagy tényleges napi, vagy havi költséget eredményez a létesítmény sportrendezvények nélküli mindennapos kivilágítása?
  • Mennyibe kerül a létesítmény átadása óta annak éjjel-nappali megvilágítása vagy várhatóan mekkora lesz ennek a költsége?

Válaszában Orbán Balázs közölte, hogy a Puskás Aréna nincs éjjel-nappal kivilágítva, a díszkivilágítás ugyanis sötétedés után éjfélig vagy az éppen aktuális rendezvény végéig tart. Azt pedig már korábbi kérdésre megválaszolták, hogy a díszkivilágítás szimbolikus értéke miatt ugyanúgy jár az új arénának, mint az Országháznak, a Szabadság-szobornak, a Lánchídnak vagy a Budai várnak, azaz a városképet meghatározó középületeknek.

Az államtitkár becslései szerint a fényárt adó 560 energiatakarékos és költséghatékony LED-világítótest üzemeltetésének átlagos költsége nem haladja meg a napi hétezer forintot.

Ezt a kiadást pedig “az Aréna bérleti díjai tartalmazzák -azaz saját bevételekből fedezik-, így az események megrendelői fizetik”

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares