Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Hunguest Hotels 2018 év elején került a felcsúti gázszerelő befektetőcégéhez, a Konzum Nyrt.-hez, amit azóta beolvasztottak az Opus Global Nyrt.-be. Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) két hónapja számolt be arról, hogy a Hunguest Hotels vezetőivel tárgyalt a Hagymatikumnál megépülő szállodáról.

Irodámban fogadtuk a Hunguest Hotels, Magyarország piacvezető és Közép-Európa egyik legjelentősebb szállodaláncának vezérigazgatóját, műszaki és fejlesztési vezérigazgató-helyettesét és operációs igazgatóját a Hagymatikum Gyógyfürdő területén megépítésre kerülő 4+ csillag komfortfokozatú szálloda beruházás kapcsán

– írta közösségi oldalán Makó polgármestere 2018 novemberében. A bejegyzésből kiderül, hogy áttekintették a szálloda koncepcióterveit.

Mészáros Lőrinc befektetőcége, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018 februárjában 16,2 milliárd forintos értéken apportálta a Hunguest Hotels 71,5 százalékos üzletrészét. A közzétett ügylet eredményeként a Konzum Nyrt. közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. összesen 99,99 százalékos üzletrészének tulajdonosává vált. A vagyonértékelés alapján a 16,2 milliárd forintra értékelt üzletrészek ellenértékét a Konzum Nyrt. új 5,146 millió részvény zártkörű kibocsátásával egyenlítette ki.

Tavaly áprilisban derült ki, hogy összeolvasztják Mészáros tőzsdei cégeit, azaz a Konzum Nyrt. beolvadt az Opus Global Nyrt.-be.

Az Opus érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels 2019 októberében vett birtokba egy új szállodát, a Hotel Sóstó Resort Spa & Conference-t. Az építkezés összértéke 4 milliárd forint volt, melyből 3,1 milliárd kormányzati támogatás.

A Mészáros Lőrinchez köthető cég volt az is, amelynek részvényei az önkormányzati választás után 19 milliárd forintot buktak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares