Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A makói Juracsek Krisztián 1998 óta sportol. Az elmúlt években az MMA-val foglalkozott, amit magyarul kevert harcművészetnek lehet lefordítani – megengedett az ütés, a rúgás és a földharc, állva és földön is lehet küzdeni. Oldalunknak adott interjújában elárulta, hogy nem tervez több mérkőzést játszani, de szívesen tartana Makón foglalkozásokat, ha lesz megfelelő létszám.

Krisztián 2005-ig végzett erősportokat, majd a küzdősport felé fordult. Többfélét kipróbált: boksz, birkózás, ju-jitsu, földharc centrikusabb mozgásformákat, majd jött az MMA. Ez egy komplex sportág, nagyjából tudni kell küzdősportról mindent, éppen ezért a küzdősportok királykategóriájának tartják sokan.

Férfias sportnak tartom. Több olyan dolgot kapsz tőle, ami pénzért nem megvehető: kitartás, akaraterő, megtanulsz küzdeni a céljaidért, akár az életben is. Mindig vonzottak ezek a férfias erőt sugárzó dolgok. Egy küzdősport soha nem volt elég, mindig többet akartam csinálni. Így jött, adta magát az MMA

– fogalmazott.

Juracsek Szegedre jár az edzésekre, a Sárközi MMA csapaton belül versenyez. 2015 előtt több mérkőzése is volt ketrecharcban, földharcban, de akkor közbejött egy sportsérülés. Három műtétet végeztek el rajta, emiatt két évig lábadozott. Sikerült újra formába lendülnie, de már nem volt ugyanaz, mint előtte. A műtétek után már csak kétszer lépett a ringbe, az egyiket elvesztette, a másikat megnyerte egy szegedi gálán, amit 2019. november végén rendeztek.

Ennek felvétele megtalálható a youtubeon:

Pályafutása során hat komolyabb meccse volt, ebből négyet meg is nyert. Elmondása szerint a többi összecsapásának nagy részét is nyerte. Az ominózus sérülés előtt sok helyen lépett fel, de sajnálatára ennek itthon nincs nagy híre, hiszen főleg szakmabeliek és hozzátartozók vannak a meccseken.

Úgy véli, már meccsre is nehéz eljutni mint sportoló, de nem is azon van a lényeg, hanem az út, az edzésekkel és hogy az utad során jó kapcsolatokat építs ki. Meglátása szerint ha valaki szeret sportolni, akkor inkább az boldogítja, amit végigjár és a meccs már csak hab a tortán.

Egy mérkőzés után egyébként is csak a sebeid nyalogatod. Ugye Magyarországon csak munka mellett lehet csinálni, nincsenek profik

– tette hozzá.

Arra a kérdésünkre, hogy mit adott neki az MMA, azt válaszolta: életrevalóságot, nem adja fel a dolgait. Kell is mentális erő: Krisztián szerint ha nincs rendben valami a háttérben, akkor a küzdőtéren is rosszabbul teljesíthet az adott személy. Ezen kívül ki kell zárni a külvilágot, koncentrálni kell és le kell győzni magunkban egy rakás félelmet, mert azért csúnyán el is verhetik az embert.

Krisztián úgy érzi, kiöregedőben van, a jövőben több meccset nem vállal a kora miatt és az ízületeknek sem tesz jót hosszú évekig ezt folytatni. Tervei között szerepel, hogy tart Makón edzéseket, de erről még nincs konkrétum.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá