Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hódmezővásárhely alpolgármestere és Fejes Péter önkormányzati képviselő szeretné még vonzóbb idegenforgalmi látványossággá tenni az árvízvédelmi kőfalat. Ennek kapcsán osztotta meg gondolatait közösségi oldalán. A kőfal turisztikai hasznosításáról ma tartanak lakossági fórumot a Németh László Városi Könyvtárban 16:30-tól.

A kőfal az alföldi városok között egyedülálló látványosság, hossza 3.006 méter.

Szeretnénk a 3 km-es szakaszt az ilyen-olyan lakóházak takarásából kiszabadítani és egy sétánnyal végig járhatóvá tenni… A kőfalat áttörő utcai kapuk, illetve boltíves gyalogátkelők kaptak már nevet, de sehol nincs még táblával jelezve… Ez lehetne valamilyen szép egységes iparművészeti igényű tábla (réz, domborítással kiemelt szöveg + városcímer). A fal alkalmas lehetne mindenféle várostörténeti emlék elhelyezésére. Persze csak kulturált, szép, egységes kivitelben

– fogalmazott Berényi.

2010-ben már volt egy képviselői javaslata, miszerint a kórháztól az Európa-park mellett, a Királyszék utca fele vezető útszakaszt átnevezhetnék Kodály utcáról Ifj. Dr. Genersich Antal utcára, egykori kórház-igazgatóra. Azonban egyszerűbb lenne, ha a kőfal mellett kialakítandó sétányt neveznék el a nagyhírű, kórházépítő Genersichről. A kórház utáni kőfalszakaszon pedig régi vásárhelyi nagy orvosegyéniségek emléktábláit helyezhetnék el. A többi falszakaszon is jelentős vásárhelyi vagy vásárhelyről származó művészeket, közéleti embereket, tanárokat lehetne megtisztelni egy-egy kis emlékhellyel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá