Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor vezette tárcához a horrorkaravánok kapcsán. Arra volt kíváncsi a politikus, hogy a BM információi szerint ezek a román trélerek már eleve szabálytalanul lépnek be az országba, vagy a karavános itt alakulnak ki, mert nem eléggé nagy a büntetési tétel a szabálytalan vontatványokkal szemben. 

A kérdést végül nem Pintér Sándor, hanem államtitkára, Kontrát Károly válaszolta meg, de olyan módon, amely vagy egy komoly sokkhatást, vagy pedig egy üres minisztériumot feltételez.

“A biztonság a legfontosabb közösségi érték. A Belügyminisztérium és az irányítása alatt álló szervek jelenleg és a jövőben is minden szükséges intézkedést megtesznek a közlekedők biztonsága és a közlekedés zavartalanságának biztosítása érdekében.”

Ennyi a válasz

A jobbikos Brenner Koloman is több alkalommal figyelmeztette a Belügyminisztériumot a potenciális veszélyre. Az egyik írásbeli kérdésére válaszul közölte a tárca, hogy 2018-ban 11.468 esetben bírságoltak a hatóságok 7500 kg-ot meghaladó össztömegű tehergépkocsikat/vontatójárműveket szabálytalan előzés miatt, valamint 1004 járművezetőt szankcionáltak a vontatás, illetve járművek megterhelésével kapcsolatos szabályok megsértése okán.

A plenáris ülésen pedig azt közölte, Jobbik a szigorítás pártján áll, ugyanakkor komoly hangsúlyt kell helyezni a külföldi sofőrök tájékoztatására is.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá