Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Fizikailag lehetetlen lett volna megvizsgálnia, de a Csongrád Megyei Kormányhivatal bejelentés alapján törvényességi felhívást intézett a hódmezővásárhelyi önkormányzat felé – derül ki a decemberi közgyűlés jegyzőkönyvéből.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal törvényességi észrevételt tett a hódmezővásárhelyi önkormányzat részére, mely szerint az októberi alakuló ülésen a Szervezeti és Működési Szabályzat megalkotásakor az Ügyrendi és Mandátumvizsgáló Bizottság nem tárgyalta meg a rendelet-tervezetet. Ezt egyébként a november 27-i ülésen pótolták.

Ugyanakkor érdekesség, hogy az említett bizottság tagjainak mandátuma megszűnt az október 13-i választás napján. Az alakuló ülésen tárgyalható a működési szabályzat felülvizsgálata és megválaszthatják az új bizottsági tagokat is. Azonban az alakuló ülésen módosult a bizottsági szerkezet is, ami érintette az Ügyrendi és Mandátumvizsgáló Bizottság összetételét is. Így nehezen megvalósítható az, hogy egy meg sem alakult bizottság véleményezze a bizottság megválasztását is szabályozó rendelet-tervezetet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá