Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hosszú bejegyzést tett közzé a vasárnapi Bessenyei-díj átadón történt botrány kapcsán dr. Berényi Károly. Hódmezővásárhely alpolgármestere szerint Bessenyei özvegyének nem a szülőváros többségétől kell féltenie a férje szellemiségét és nagyon sajnálatos, ha félrevezették. (Kiemelt kép:  dr. Berényi Károly alpolgármester és Lőkösné Nagy Sarolta önkormányzati képviselő koszorút helyez el Bessenyei szülőházánál.)

Bessenyei Ferenc özvegyeként, szellemi hagyatékának örököseként nem engedheti meg, hogy a 20. század második felének legnagyobb színészének nevét bármilyen politikai csoportosulás, bármely hatalom a saját céljaira, reklámozására használva, nevével visszaéljen. Sajnos az elmúlt hónapokban Vásárhely polgárai és önkormányzata úgy döntött, hogy a városban továbbra is dúló ádáz politikai csatározásokat tovább folytatja, és ebből a Bessenyei-díjat sem hagyják ki. Ez nem méltó Bessenyei Ferenc szellemiségéhez, aki soha nem politikai célokért, hanem az egyetemes örökérvényű igazságokért és a magyar nép kulturális felemelkedéséért harcolt.

– fogalmazott a gálaműsoron Élthes Eszter, majd bejelentette, hogy a várostól visszavonja a díj névhasználati jogát.

Az ünnepi beszédre felkért özvegy teljesen releváns módon volt férje méltatásával kezdte mondandóját. Végül döbbenetes módon az addig kihangsúlyozott erkölcsi üzenetet meghazudtolva, megalázta az est kitüntetett művészeit, a korábbi Bessenyei díjas szereplőket, a megjelent vásárhelyi közönséget és a város vezető köztestületét, élén a polgármesterrel. Nehéz volt azokban a percekben megérteni, mi is történik tulajdonképpen…

– reagált közösségi oldalán Berényi. Az alpolgármester a következő kérdéseket tette fel:

  • Szegény özvegyet senki nem tájékoztatta, hogy jelenleg már semmilyen politikai csoportosulás nem használja férje nevét Vásárhelyen saját politikai céljaira, merthogy a Fidesznek erre már nálunk nincs lehetősége?
  • Senki nem mondta el neki, hogy Vásárhely polgárai és önkormányzata a jó ideje dúló ádáz politikai csatározásokat nem hogy nem akarja tovább folytatni (pontosabban elszenvedni), hanem szeretne végre békében, szabadon dolgozni és fejlődni?
  • Senki nem világosította fel arról, hogy akik helyben a politikai harc vesztesei voltak és ezt elfogadni a mai napig nem tudják, hát csak tőlük kell tartson, mert legfeljebb ők azok akik a Bessenyei-díjat sem hagyják (hagyták) ki pitiáner, alantas politikai céljaik elérése érdekében?

Nem a szülőváros többségétől kell féltse férje szellemiségét! Nagyon sajnálatos, ha félrevezették

– tette hozzá dr. Berényi Károly.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá