Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta a barátnőjét, hogy a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint idén január 19-én, hajnalban, a gyanúsított italozás után hazatért az édesapja Szeged belvárosi lakásába, ahol a barátnője aludt. Őt előzetes szóváltás nélkül felébresztette, majd kezében egy késsel a sértettre támadt, aki védekezett. Sikerült is a kést a barátja kezéből kicsavarnia, azonban a férfi nem hagyott fel a támadással. Ezután a nőt a ruházatánál, illetve hajánál fogva rángatta. Majd a földre lökte, és bakanccsal, legalább egy alkalommal, őt a mellkasán megrúgta, melynek következtében a sértettnek több bordája is eltörött. Ezután a gyanúsított magát és a sértettet is étolajjal öntötte le, és megpróbálta azt begyújtani, azonban az öngyújtója nem működött.

A rendőrséget a gyanúsított szintén a lakásban tartózkodó édesapja, valamint egy szomszéd értesítette, majd a velük együtt kiérkező mentőszolgálat munkatársai a sértettet életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították.

A főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamit a bűnismétlés veszélye okán.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares