Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség jelzésére a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala három veszélyben levő kiskorú védelembe helyezése felől intézkedett – közölte az ügyészség.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben foglalt kötelezettségei alapján a Csongrád Megyei Főügyészség jelzéssel élt az illetékes járási hivatal felé három, veszélyhelyzetben levő kiskorú kapcsán szükséges intézkedések megtétele céljából.

A jelzés alapjául egy hódmezővásárhelyi nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, valamint férjével szemben kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárások szolgáltak. A büntetőeljárásokban felmerült adatok szerint a szülők között hosszabb idő óta fennálló konfliktus a gyermekek előtt zajlik, a férj évek óta ittasan trágár kifejezések mellett vitatkozik feleségével, illetőleg tettleg is bántalmazza őt amellett, hogy életveszélyesen is rendszeresen megfenyegeti.

A folyamatos viták a férj és a feleség között 2020 januárjában odavezettek, hogy a nő egy mintegy tizennyolc centiméter pengéjű késsel több alkalommal mellkastájon szúrta férjét, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett hódmezővásárhelyi lakásukban.

A cselekményekkel összefüggésben a nővel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg a férjével szemben kapcsolati erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványozta a férj távoltartásának elrendelését a feleségtől, míg a Csongrád Megyei Főügyészség jelzéssel élt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala felé a büntetőeljárásokban felmerült körülményekre figyelemmel, a három kiskorú kapcsán szükséges gyermekvédelmi intézkedések megtétele érdekében.

A főügyészség jelzésére az illetékes járási hivatal ideiglenes hatállyal az egyik kiskorút nevelőszülőnél helyezte el, míg a két másik kiskorú vonatkozásában védelembe vétel iránti eljárást folytat amellett, hogy a vér szerinti édesapjuk vette magához őket.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá