Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Már az első napon 120 ezer felhasználó töltötte le a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő nevű appját, ami könnyebbé teszi a mentőhívást, ezzel az Országos Mentőszolgálat első lett Magyarországon az ingyenesen letölthető programok közt.

A rendszer valós helyzetekben is jól vizsgázott, ám többen is éles riasztást adtak le, amikor tesztelni szerették volna az ÉletMentő alkalmazást.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető iOS-en és Androidon. Figyelem: a kipróbáláshoz ne éles hívást, hanem a teszt üzemmódot (a kijelző bal felső sarkában) használd!

Az alkalmazás gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívás, pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat.

Emellett tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház és defibrillátor helyét, illetve része egy elsősegélynyújtó kisokos is. Az ÉletMentő applikáció hívásai ugyanúgy klasszikus segélyhívások, de már a hívás fogadásakor láthatóvá válik a monitoron egy digitális adatcsomag is. Az alkalmazás az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető.

Hazánkban a felnőtt lakosság 89 százaléka használ okostelefont, ez közel 5,3 millió embert jelent, a szám pedig folyamatosan emelkedik. A Vodafone Magyarország egy célja az, hogy olyan kezdeményezések mellé álljon, melyek a technológiát a közjó szolgálatába állítják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá