Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2019-ben a kormány összesen 105,3 milliárd forint támogatást adott, ami rekord, ahogy minden évben az szokott lenni, 2018-ban 86,5 milliárd volt elég ehhez – írta meg a HVG a kormányzati adatok alapján.

2004 és 2010 között a szocialista kormányok ehhez képest összesen 130,2 milliárdot költöttek így munkahely-teremtés támogatására, 30 ezer új munkahelyre. A pénzből nem csak multiknak jutott, de ők voltak a legnagyobb kedvezményezettek.

A lap azt írja, 2019-ben a támogatott cégek összesen 6686 új munkahely létrehozását vállalták, így

egy munkahely átlagosan 15,7 millió forintba került a kormánynak,

míg egy évvel korábban a munkahelyenkénti átlagos támogatás 9,8 millió forint volt.

A legnagyobb kedvezményezett a Mol volt, ami 68 millió forintot kapott munkahelyenként, a második a Pick Szeged 33,1 millió forinttal, a harmadik az IBM 32,8 millió forinttal.

A Mol 11,7 milliárdot kapott 172 munkahelyre, a német Continental 10,6 milliárdot, amiért 450 munkahelyet vállalt, a szintén német hátterű Rehau-Automotive pedig 7,1 milliárdot kapott.

Magyarországon egyébként több szektorban is munkaerőhiány van. Szeptemberben a Wall Street Journal helyszíni riportot szánt annak, hogy a kormány sok külföldit igyekszik idecsábítani a munkaerőhiány miatt, miközben Orbán Viktor szavakban a legradikálisabb bevándorlásellenes kormányfő az EU-ban.

(hvg.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá