Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Minden szuverén országnak joga van eldönteni, hogy miként reagál a munkaerőpiaci kihívásokra – mondta a Nézőpont Intézet elemzője szombaton az M1 csatornán.

Rosonczy-Kovács Mihály kifejtette: a visegrádi négyek (V4, azaz Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia) szerint nem külső, hanem belső erőforrással kell válaszolni ezekre a kihívásokra.

A kormánypárti propaganda azonban nem beszél az ukrán vendégmunkások tömegéről: mint korábban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján beszámoltunk róla, 2019. január 1-jén 180 773 külföldi állampolgár tartózkodott Magyarországon, ez a szám majdnem húszezerrel volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Az ország számos pontján tapasztalható, hogy a magyar dolgozók mellett jelentős arányban jelentek meg ukrán, szerb, török vagy egyéb ázsiai vendégmunkások, akik elszállásolását a kormány külön programmal támogatja, de akad önkormányzat, ami szintén százmilliókat fordít munkásszállók építésére.

Pedig emlékezetes, a kormány 2015-ben a migrációs válság elleni kampánya során olyan plakátokkal szórta tele az országot, ami azt üzente:

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!

Majd az a helyzet állt elő, hogy a Magyarországon csak nyugati irányba átutazni kívánó migránsok helyett valóban jött egy több tízezres tömeg, ami tényleg a magyarok munkájára pályázott, tehette és teheti mindezt állami segítséggel.

Az ukrán, szerb, török, mongol bevándorlók pontos számát a kormányzat nem akarja elárulni, hiába adnak be országgyűlési képviselők adatigényléseket.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares