Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Hód-Fürdőnek 440 millió forint a vesztesége, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-nek 329 millió forint, annak ellenére hogy az év elején leadott üzleti tervben arról volt szó, hogy nem lesz veszteség. A Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.-nak 18 millió forint az adózott eredménye, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt.-nek is több száz millió forintos az adózott eredménye. A városnak van bevétele a parkolás és a piac üzemeltetésből is – derül ki az évértékelő sajtójájékoztatóból.

Ezeknél a cégeknél a közgyűlés októberben leváltotta a felügyelőbizottságok és igazgatótanácsoknak a döntéshozatalhoz alkalmas és szükséges részét. Ez azt jelenti hogy mindenütt maradt még Fidesz által kinevezett tag, ami az átláthatóság miatt fontos, viszont le tudták váltani azt a két vezetőt, akik esetében törvénysértések és szabálytalanságok merültek fel, de általában a gazdálkodás hatékonysága érdekében átvilágítást is terveztek, ennek határideje január 31., az eredményről további tájékoztatást tartanak majd.

A szemlélet a jövőben változni fog. A hódmezővásárhelyi városvezetés felelős gazdálkodást szeretne szem előtt tartani, nemcsak a városi cégeknél, hanem önkormányzaton belül is. Motivációs célból 13. fizetést vezetnek majd be, amit a jól dolgozó kollégák kapnak majd meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá