Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Munkáspárt makói szervezete minden hónapban egyszer a piac Deák Ferenc utcai bejáratánál találkozik a lakókkal, hogy aktuális témákról beszélgessenek. Szabó Jenőné, a párt megyei elnöke elmondta, hogy tegnap, azaz január 29-én a Közel-Keleti konfliktusra hívták fel az emberek figyelmét. (Fotó: archív)

A törökök hadsereget küldtek Líbiába év elején, ahol polgárháború dúl Kadhafi elnök megölése óta. A németek felhívására folyamatosan jönnek a menekültek Európa felé, Trump pedig arra utasította az amerikai hadsereget, hogy öljék meg az iráni hadsereg egyik vezetőjét.

A Munkáspárt szerint a kapitalizmus lételeme a háború: a tőke működésének lényege, hogy több nyereségre akar szert tenni. Ez határozza meg a tőkés országok politikáját, a kapitalizmusban pedig a legnagyobb profitot a hadiipar, a gyógyszeripar és a kábítószerkereskedelem hozza.

A kommunista párt szerint a háború arra is eszköz, hogy féken tartsák a lakosságot, elvonják a figyelmet a belső társadalmi konfliktusról. Úgy vélik, a pénz utáni hajszát a szocializmus megszünteti, mert nem a pénzt, hanem az embert tekinti a legfontosabbnak. Ezáltal a tartós békét a szocializmus hozhatja el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá