Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Összesen 2,04 millió forint adomány jött össze az OMV töltőállomásain az év utolsó két hónapjában, amelyet a vállalat ugyanekkora összeggel egészít ki, így a társaság végül 4,08 millió forintot utal át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

A cég novemberben és decemberben tartotta karitatív kampányát, amely keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára gyűjtöttek forrásokat. Az akció során az ország 194 töltőállomáson vásárolhattak az autósok 200 és 500 forintos Máltai adománykártyákat, amelyekből befolyt összeget duplázta meg az OMV Hungária.

Az összegyűlt pénzt a karitatív szervezet a Máltai játszóbuszok üzemeltetésére fordíthatja, amelyek 2011 nyara óta járják az országot. Segítségükkel tavaly több mint 500 településen sikerült mosolyt csalni gyermekek arcára. A Szeretetszolgálat nyolc járműve elszegényedett településeken élő gyerekeknek viszi házhoz a játék örömét. Az ugráló várral, ügyességi és közösségi játékokkal érkező buszokat kicsik és nagyok is egyaránt izgalommal várják, hiszen az érintett kistelepüléseken nincsenek közösségi helyszínek, a legtöbb helyen még egy játszóteret sem találnak a gyerekek. A Szeretetszolgálat buszain dolgozó munkatársak a helyi adottságoktól és a körülményektől függően tartanak szabadtéri, vagy fedett helyszínekre való programokat, amelyekbe igény szerint akár a felnőttek is bekapcsolódhatnak.

A Máltai adománykártyák hatására az OMV pécsi töltőállomásain dolgozó munkatársak saját, önálló akciót is indítottak. Mások által már nem használt, de még kiváló állapotú ruhadarabok gyűjtésébe kezdtek. A Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetén keresztül olyan rászoruló családoknak és gyerekeknek szántják az összegyűlt csomagokat, akiknek a ruházkodás az átlagosnál is nagyobb nehézséget jelent.

„Igazán jóleső érzés, hogy segíthettünk a Máltai Szeretetszolgálatnak, s az adománnyal számos hátrányos helyzetű gyermek számára emlékezetes órákat tudunk biztosítani. Az pedig külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ennyire érzékeny és segítőkész kollégáink vannak, akik az adománykártyák hatására maguk is akcióba kezdtek, ezzel is segítve rászorulóknak”

– mondta a kampány kapcsán Kováts Botond, az OMV marketing menedzsere.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománykártyái 2020-ban is elérhetőek az OMV töltőállomásain.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá