Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Személyi sérülésről nem érkezett hír a szegedi főügyeletre.

Szerdán, késő délelőtt érkezett meg a több mint 90 km/órás szél Csongrád megyébe. Az első lakossági bejelentést délben fogadta a szegedi főügyelet Magyarcsanádról, melyet további 170 segélyhívás követett az esti órákig. Az utolsó bejelentést szerdán este fogadtuk Derekegyházáról.  A megye minden hivatásos egységét riasztotta a műveletirányítás, a kárfelszámolást a megyei operatív törzs koordinálta.

Több mint hatvan tűzoltó szerdán este kilenc óráig folyamatosan végezte a műszaki mentéseket. Az esetek nagy többségében a kidőlt fák és a lehasadt faágak okoztak fennakadásokat a forgalomban, veszélyeztetve az autósokat és a gyalogosokat is. Az éjszakai órákig harmincegy esetben érkezett épületkárokról jelzés az ügyeletre. A mentéseket nehezítette az erős szél, amelyben magasból mentő eszközök nem használhatóak biztonságosan.

A hivatásos tűzoltók címről címre haladva végezték a viharkárok felszámolását, az igazgatóság a munkálatokba bevonta az önkéntes egységeket is. A mórahalmi, a szegedi, a sándorfalvi és a földeáki önkéntes tűzoltók, valamint a szegedi mentőcsoport öt egysége, tizennyolc tűzoltóval, hét autóval járta a megye városait, munkájukkal nagyban hozzájárultak a veszélyhelyzetek minél gyorsabb és biztonságosabb felszámolásához.

Jelenleg sehol sincs fennakadás az áramszolgáltatásban. A lakossági bejelentések folyamatosan érkeznek a szegedi főügyeletre, a tűzoltók csütörtökön is folytatják a műszaki mentéseket.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá