Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Így Frank Liu lett a leggazdagabb magyar.

Frank Liu remek kapcsolatokat ápol Kövér László házelnökkel, korábban már megmentette a Pápai Húst, most pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványától vett egy méretes ingatlanprojektet. Fordulatokban gazdag történet egy immár magyar állampolgársággal bíró üzletember hazai szárnypróbálgatásairól – írja az Index.

A cikk szerint a tajvani üzletember vagyonáról ugyan nincsenek pontos adatok, de ismerői szerint az 1,5 milliárd euró felett diszponáló magyar éllovasokkal szemben többszörös dollármilliárdos.

Vagyis, még Mészáros Lőrincet is megveheti kilóra.

Frank Liu a személyes jó barátjává lett Kövér Lászlótól kaphatta meg ünnepélyes keretek között a magyar állampolgárságot, aminek nagyon örült. Az elmúlt fél évtizedben tetszett meg neki Magyarország, amit állítólag nagyban segített, hogy a tajvani magyar kirendeltség rendszeresen rendezett magyar borokat bemutató összejöveteleket.

Saját befektető cége, a Chi Fu Investment Group 2016-ban gesztusértékű beruházást tett Kövér szűkebb pátriájában, Pápán: 1,134 milliárd forintért megvette a felszámolás alatt álló a pápai húsipari vállalatot.

Ugyanez a cég vásárolta meg Budapesten a XIII. kerületben a Váci út – Csavargyár utcánál levő 7,5 hektáros területet 22 milliárd feletti áron. Az eladó az az Optima Befektetési Zrt. volt, amely az MNB Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezeli.

(Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (balra), Frank Liu, a CHI FU Investement Group alapító elnöke (középen) és Tuan Csie-lung kínai nagykövet az Új Tengeri Selyemút – Magyarország neves kínai festőművészek szemével című tárlat megnyitóján a pápai Esterházy-kastélyban 2019. augusztus 23-án. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá