Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Huszonegy embernek összesen több mint 110 millió forint hitelt ígért egy nagylaki nő. Az ügyfelek közel 15 millió forintot fizettek neki ügyintézési díjakra, de senki nem jutott pénzhez. A csalás és más bűncselekmények miatt indult ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Csalással, személyes adattal visszaéléssel és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsít a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy nagylaki nőt. A 31 éves I. Tünde 2017-ben és 2018-ban osztrák és német bankok hitelközvetítőjének adta ki magát és interneten vette fel a kapcsolatot ügyfeleivel. Kezelési költség, fordítási díj és egyéb ügyintézési költségek címén kért pénzt a nála jelentkezőktől. Emellett a személyes adataikat és bankszámlaszámukat is elkérte, tárolta. Huszonegyen összesen több mint 110 millió forint hitelt szerettek volna felvenni, ezért közel 15 millió forintot utaltak át a nőnek. Volt olyan ügyfél, egy újkígyósi nő, aki 1 millió 800 ezer forinthoz szeretett volna hozzájutni, de közel ennyit, kis híján 1 millió 600 ezer forintot több részletben ki is fizetett ezért. Egy budapesti nő pedig 3 millió forint hitelt szeretett volna, és közel 2 millió forintot utalt át az ügyintézés költségeire.

A csalás sorozatnak országszerte vannak károsultjai, Békés megye mellett Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád, Somogy, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Heves megyéből, valamint Budapestről is voltak olyanok, akik kapcsolatba kerültek a nagylaki nővel. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 31 éves I. Tünde ellen indult büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. február 4-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares